NHGDoc

Algemeen

NHGDoc is een medisch beslisondersteunend systeem geïntegreerd in het Huisarts Informatie Systeem. De inhoud van NHGDoc is gebaseerd op de medisch inhoudelijke Standaarden van het Nederlands Huisartsen Genootschap en is tevens in samenwerking met het NHG tot stand gekomen.

NHGDoc kunt u activeren na het aanvragen van een praktijktoken.

Wilt u meer weten over NHGDoc, ga dan naar de NHGDoc website.

Advies (automatisch)

Na het openen van het dossier verschijnt bovenin uw scherm een NHGDoc knop. De knop kan, na enkele seconden wachten, verschillende kleuren krijgen:

Kleur

Uitleg

Geel

Er is een NHGDoc advies van hoge prioriteit (standaard instelling) óf vanaf het prioriteitsniveau dat u heeft ingesteld. Klik op de NHGDoc knop om het advies te lezen.

Groen

Er is een check uitgevoerd en er staat geen NHGDoc advies klaar óf de adviezen zijn van een lager prioriteitsniveau dan wat u heeft heeft ingesteld. Als u op de groene NHGDoc knop klikt heeft u wel toegang tot alle functionaliteiten zoals rapportages van NHGDoc.

Grijs

Deze knop ziet u rechts bovenin als u een consult heeft gestart. Op de achtergrond wordt binnen enkele seconden het NHGDoc advies verwerkt. Vervolgens verandert de kleur van de grijze NHGDoc knop in geel of groen. Klik op de gele knop om het alert te bekijken.

Rood

Er is een communicatiefout tussen uw HIS en NHGDoc. U kunt proberen om handmatig een advies aan te vragen. Krijgt u weer de melding van een communicatiefout? Neem dan contact op via info@nhgdoc.nl

Advies (handmatig)

../../_images/nhgdoc_handmatig.png

Klik met uw rechtermuisknop in Patiëntgegevens. In het menu dat verschijnt klikt u op NHGDoc, u kunt nu kiezen uit drie NHGDoc opties:

  • Alert aanvragen

  • Instellingen

  • Overzicht alerts

Klikt op “Alert aanvragen” om handmatig een adives aan te vragen. Na het ophalen van het advies verschijnt er onder de NHGDoc knop een geel of groene balk. Klik vervolgens op de knop om het advies te bekijken.

Overzicht NHGDoc adviezen

Het is mogelijk een overzicht op te vragen van reeds afgegeven adviezen voor een patiënt. Klik, na het starten van het consult, met uw rechtermuisknop in Patiëntgegevens. In het menu dat verschijnt kiest u voor NHGDoc en vervolgens voor “Overzicht alerts”.

Uw browser wordt vervolgens gestart. Hierin kunt u de eerdere adviezen raadplegen.