Communicatiescherm

Algemeen

Het communicatiescherm wordt gebruikt om ingekomen berichten en scans te bekijken en deze eventueel aan een patiënt te koppelen.

Ontvangen berichten worden bij het verwerken van de berichten standaard gekoppeld aan de datum van verwerking. U kunt er echter ook voor kiezen om de berichten op te koppelen aan de datum uit het bericht.

Bericht status

Links bovenin uw scherm staan 3 filters.
Hieronder geven we aan op welk gebruikersniveau deze filters actief zijn:

Status

Uitleg

Zichtbaar in dossier

Gelezen

Toon berichten die wel/niet door u gelezen zijn

Gekoppeld

Toon berichten die wel/niet (automatisch) gekoppeld zijn aan een patiënt

Ja

Bijgewerkt

Toon berichten die wel/niet verwerkt zijn (door u of een collega)

Ja

Een gekoppeld bericht is een bericht dat al toegevoegd is aan een dossier, echter mogelijk nog niet door een medewerker is afgehandeld (bijgewerkt).

Berichten die zijn bijgewerkt zijn berichten waarmee een medewerker iets gedaan heeft, bijvoorbeeld een memo of een 3e toegevoegd aan het bericht, het bericht heeft aangepast of een patiënt gekoppeld.

In het berichtenoverzicht (links onderin) kunt u aan het bericht de status van het bericht zien:

Bericht

Uitleg

Dik gedrukt

Bericht is nog niet door u gelezen, of door u op ongelezen gezet

Cursief

Bericht is door u gelezen

Berichten filteren op zorgverlener (beschikbaar vanaf versie 2.0.4.65408)

Via de optie “Filter alle berichten” heeft u de mogelijkheid om berichten per zorgverlener en/of praktijk te filteren.

Om een filter op zorgverlener in te stellen klikt u op de button met de streepjes achter zorgverlener. Hierna kiest u een zorgverlener in het verschenen venster en klikt u op Selecteer.

Voor het filteren op praktijk kiest u in de drop down de gewenste praktijk.

Permanente berichtenfilter instellen (beschikbaar vanaf versie 2.0.4.65408)

Wilt u het berichtenoverzicht permanent filteren op een zorgverlener en/of praktijk? Klik op het tandwiel en kies in de zorgverlener en/of praktijk drop down op welke zorgverlener/praktijk u de berichten standaard wilt filteren.

In het geval u tijdelijk een andere filter wilt instellen kunt u het filter aanpassen onder het kopje “Filter alle berichten”.

Portaal

Wanneer de patiënt een portaal account heeft verschijnt er bij sommige berichten (MEDLAB, MEDVRY, MEDSPE) onder het kopje “Portaal” de optie om een bericht vrij te geven. Wanneer dit gedaan wordt kan de patiënt het bericht i.c.m. de opmerking lezen in Bricks Patiënt.

Met ingang van Bricks Patiënt versie 1.10.0 is het mogelijk om deze instelling te “overrulen” in Bricks Patiënt. Wanneer u deze optie aanzet kan de de patiënt de aangegeven berichten/uitslagen te inzien zonder dat deze door u is vrijgegeven. Deze optie staat standaard uit in het portaal.

Voor meer informatie over deze optie verwijzen we u door naar de handleiding van Bricks Patiënt.