Medicatie herhalen

Let op

Maakt u gebruik van Bricks Patiënt? Patiënten kunnen via het portaal zelfstandig herhaalmedicatie aanvragen voor geneesmiddelen die in het medicatieprofiel onder “chronisch” geplaatst zijn. Het is niet mogelijk om via het portaal herhalingen aan te vragen voor de medicatie in een andere categorie.

Herhalen van medicatie kan binnen Bricks Huisarts vanuit twee locaties:

  1. Vanaf het zoeken scherm (nadat u een patiënt gekozen heeft)

  2. Vanaf het journaal van de patiënt

Ongeacht vanaf welk scherm u uw herhaling start begint u met het opzoeken van de patiënt, zie hiervoor het hoofdstuk “Consult”.

Tip

U kunt voorschrift typen “ingeklapt” weergeven wanneer u niet altijd alle medicatie wilt zien. Meer hierover leest u in het hoofdstuk “Medicatieprofiel weergave”.

Medicatieprofiel

Tip

Het “Medicatieprofiel” kan erg lang zijn, hierdoor is het soms moeilijk om een geneesmiddel te vinden. Via het zoek veld kunt u gemakkelijk zoeken door de geneesmiddelen die aanwezig zijn in het “Medicatieprofiel”

Na het zoeken, of het starten van een consult treft u op uw scherm het “Medicatieprofiel” van de gekozen patiënt aan:

../../_images/herhalen.png

Voor de geneesmiddelen staan vaak kleuren, deze betekenen het volgende:

Kleur

Betekenis

Oranje

Wacht op goedkeuring

Rood

Gestopt medicatie

Blauw

Nog op voorraad bij de patient

Grijs

Geen herhaalrecepten meer

Geneesmiddelen selecteren

Voor iedere geneesmiddel in het “Medicatieprofiel” treft u een (vink)vakje aan. Door in één of meerdere vakjes te klikken (1) kunt u geneesmiddelen selecteren (2) die u aan het recept toe wilt voegen.

../../_images/herhalen-medicatie-selecteren.png

Als bij het herhalen meer dan één regel in aanmerking komt (meerdere actief, laatste recept twee sterktes voorgeschreven of verschil in laatst en langst voorgeschreven) dan kan de gebruiker via een scherm een keuze maken (beschikbaar vanaf versie 38271):

../../_images/herhalen-verschillende-afleveringen.png

Toevoegen aan recept

Wanneer u de gewenste geneesmiddelen geselecteerd heeft klikt u (rechtsonderin) het “Medicatieprofiel” op de knop Voeg toe aan recept . U gaat nu naar de “Medicatie” tab binnen het profiel van de patiënt:

../../_images/herhalen-recept.png

U kunt nu anderere geneesmiddelen toevoegen aan het recept, of het recept afhandelen. Volgt u hiervoor de stappen zoals deze zijn aangegeven in het hoofdstuk “Medicatie voorschrijven met Elektronische Voorschrijfsysteem (EVS)” of “Medicatie voorschrijven zonder Elektronische Voorschrijfsysteem (EVS)”.

Tip

Bent u vergeten een geneesmiddel uit het “Medicatieprofiel” toe te voegen aan het recept? Klik dan op de “Journaal” tab en voeg het vergeten geneesmiddel aan het recept toe via de stappen hierboven.