Gebruikersaccount

Algemeen

Via de opdracht PROFIEL kunt u uw wachtwoord aanpassen.

Tweestapsverificatie instellen

Tweestapsverificatie wordt ook wel Multi-factor Authentication (MFA), 2FA of TOTP genoemd.

Om gebruik te kunnen maken van tweestapsverificatie dient u een app te installeren waarmee u eenmalige wachtwoorden (TOTP) kunt laten genereren.

De tweede stap tijdens het inloggen zorgt voor een extra beveiliging van uw account en daarmee de gegevens in het HIS.

Instellen

Om tweestapsverificatie aan te zetten doorloopt u de volgende stappen:

1. Ga naar de beheerder van uw praktijk

2. De beheerder voert de opdracht MW uit en zoekt u op in de lijst met accounts

3. De beheerder zet Tweestapsverificatie op “ja” en klikt op Opslaan

4. Er verschijnt een nieuw venster

5. Start de tweestapsverificatie app op uw telefoon

6. Kies de optie om een tweede factor/site toe te voegen, in de meeste apps doet u dit door op het plus icoon te drukken

7. Scan de QR-code met de authenticatie app en volg de stappen in de app

8. In de app verschijnt een code op het scherm, deze verloopt iedere 30 seconden

9. Vul de code die op uw telefoon te zien is in bij het veld onder stap 2

10. Klik op Opslaan

11. U heeft tweestapsverificatie aangezet en kunt inloggen op Bricks Huisarts

Aanpassen

Heeft u een nieuwe telefoon en weet u niet hoe u de tweestapsverificatie codes over kunt zetten naar uw nieuwe telefoon, dan dit u de tweestapsverificatie opnieuw in te stellen.

Het aanpassen/opnieuw instellen van tweestapsverificatie gaat als volgt:

1. Ga naar de beheerder van uw praktijk

2. De beheerder voert de opdracht MW uit en zoekt u op in de lijst met accounts

3. De beheerder zet Tweestapsverificatie op “nee” en klikt op Opslaan

4. De beheerder zoekt uw account opnieuw op, zet Tweestapsverificatie op “ja” en knlikt op Opslaan

5. Volg de stappen op het scherm en klik op Opslaan

6. Tweestapsverificatie is aangepast, u kunt weer inloggen op Bricks Huisarts

Wachtwoord aanpassen

U kunt uw wachtwoord aanpassen door het opdracht WACHTWOORD uit te voeren of via de volgende stappen:

1. Voer de opdracht PROFIEL uit

2. Klik op de Wijzig wachtwoord` knop

3. Er verschijnt een nieuw venster

4. Vul uw huidige (oude) wachtwoord in

5. Vul twee keer uw nieuwe wachtwoord in

6. Klik op Opslaan

7. Uw wachtwoord is aangepast

Laatst geüpdatet: 21-10-2024 15:06