Medicatieprofiel

Algemeen

Let op

Vanaf versie 1.5.0 (en hoger) wordt dit overzicht getoond o.b.v. profielregels, u ziet dan alleen de laatst voorgeschreven medicatie.

U kunt het medicatieprofiel op twee plaatsen benaderen binnen Bricks Specialist:

  1. Na het zoeken van een patiënt verschijnt deze rechts op uw rechter onder het kopje Medicatieprofiel

  2. Vanaf het Journaal-scherm. In de navigatie treft u het menu-item Profiel aan.

Het medicatieprofiel toont u een overzicht van de voorgeschreven medicatie per geneesmiddel van de patiënt. Vanuit dit overzicht kunt u direct medicatie herhalen. Wilt u medicatie laten vervallen, dan dient u dit via het historisch overzicht te doen.

Het historisch overzicht van een geneesmiddel kunt u raadplegen door op het “drie streepjes” icoon te klikken (icons_medicatieprofiel).

Na het klikken verschijnt er een venster met daarop een historisch overzicht van het geselecteerde geneesmiddel. Per geneesmiddel kunt u vanaf het historisch overzicht de medicatie herhalen of laten vervallen.

Voorschrift herhalen

Een voorschrift herhalen kunt u doen door in het overzicht te klikken op de herhaal iconen, de werking van deze functionaliteit is hetzelfde als op het Journaal of het Zoeken scherm.

Meer over de uitleg van deze iconen leest u in het hoofdstuk: “Medicatie herhalen”.

Voorschrift laten vervallen

Om medicatie te laten vervallen klikt u op het verwijderen icoon achter het voorschrift dat u wilt laten vervallen. Zodra u akkoord geeft op de vraag of u zeker weet dat u het voorschrift wilt laten vervallen heeft het voorschrift de status “vervallen” gekregen en zal ook zo worden weergegeven binnen Bricks Specialist.

Vanaf dit moment is het niet meer mogelijk om het voorschrift te herhalen of de stap ongedaan te maken.

Stoprecept

Heeft u patiënt chronische medicatie en wilt u de apotheek op de hoogte brengen van het feit dat de patiënt gestopt is met deze medicatie? U kunt via het medicatieprofiel van de patiënt een stoprecept uitschrijven door op het stop icoon te klikken. Dit icoon ziet er als volgt uit:

../../_images/stop_recept.png